fbpx

Dizajn i izrada web stranica - web dizajn

Web stranica je često prvo mjesto gdje će potencijalni klijent imati doticaj sa vašim poslovanjem. Dobro dizajnirane web stranice su najbolji način da se izdignete nad konkurencijom i pokažete kvalitetu vaših proizvoda ili usluga.

Zašto mi treba web stranica?

Mnogo je razloga zašto bi vam trebala web stranica. Možda želite stvoriti profesionalnu online prisutnost za svoju tvrtku, ponuditi klijentima svoje proizvode putem web trgovine ili vam je potrebno mjesto za dijeljenje vaših fotografija i misli sa svijetom. Web stranica također može biti odličan način da zaradite novac na internetu.

Bez obzira na vaše razloge, važno je razumjeti da web stranica nije samo nešto što možete izraditi za jedno poslijepodne. Potrebno je planiranje i pažljiv dizajn i izrada kako bi se stvorila web stranica koja zadovoljava vaše potrebe, dobro izgleda i pruža vrhunsko korisničko iskustvo. Tu na scenu stupaju profesionalni web dizajneri - oni vam mogu pomoći u planiranju i izradi web stranice koja je savršena za vaše potrebe.

Zašto mi treba web trgovina?

Brojni su razlozi zbog kojih biste trebali web trgovinu. Možda želite pokrenuti web poslovanje i prodavati svoje proizvode ili usluge online. Možda već imate fizičku trgovinu, ali želite proširiti svoj doseg na internetsko tržište. Ili možda samo trebate učinkovitiji način prodaje svojih proizvoda ili usluga.

Bez obzira na vaše razloge, web trgovina može biti neprocjenjiv alat za razvoj vašeg poslovanja. Dobro osmišljena web trgovina može vam pomoći da dođete do novih kupaca i povećate prodaju. A s pravim alatima i podrškom, postavljanje i upravljanje vašom web trgovinom može biti jednostavno i pristupačno.

Dakle, ako tražite učinkovit i isplativ način prodaje putem interneta, web trgovina može biti savršeno rješenje za vas.

Nudimo cjelovitu uslugu razvoja i izrade web stranica i web trgovina. Slobodno nas kontaktirajte za više informacija.

Izrada web stranica - zašto odabrati profesionalca da vam izradi web stranicu?

Kada je u pitanju izrada web stranice, postoji nekoliko opcija koje možete izabrati. Web mjesto možete izraditi sami pomoću internetskih alata i resursa, možete unajmiti slobodnog web programera da to učini umjesto vas ili možete angažirati profesionalnu agenciju za web dizajn.

Mnogo je razloga zašto biste trebali odabrati profesionalnu agenciju za web dizajn za izradu vaše web stranice. Prvo, profesionalne agencije za web dizajn imaju dugogodišnje iskustvo i stručnost u stvaranju lijepih i učinkovitih web stranica. Drugo, mogu vam pomoći da razvijete jedinstven dizajn web stranice i da izgleda profesionalno. Treće, oni vam mogu dati najbolji savjet o tome kako dugoročno poboljšati svoju prisutnost na webu.

Što je potrebno za izradu web stranica?

Prilikom izrade web stranice postoji nekoliko stvari koje su potrebne kako bi korisničko iskustvo bilo bolje. Prvo, svaka web stranica treba imati jasan i koncizan cilj. Ovaj cilj može biti bilo što, od pružanja informacija do prodaje proizvoda ili usluge. Prilikom izrade web stranice, važno je razumjeti i tko je vaša ciljna publika. To će vam pomoći da odredite koju vrstu dizajna i sadržaja trebate uključiti na svoje web mjesto.

Nakon što su cilj stranice i ciljana publika uspostavljen, sve na web stranici treba biti usmjereno prema tom. Dalje, kvaliteta samih stranica najviše ovisi o kvaliteti sadržaja, tako da će te dizajneru ili agenciji trebati dostaviti što kvalitetnije tekstove i slike. Tekstovi bi trebali biti originalni, informativni i relevantni, a slike također originalne i u dovoljnoj rezoluciji da budu oštre kada se gledaju na ekranu.

Početak izrade web stranice, skiciranje na papiru.
Završetak izrade web stranice, prikaz na monitoru i mobitelu

Proces izrade web stranica - web dizajn

1. Identificiranje ciljeva

Na samom početku izrade web stranica od nas ćete dobiti web dizajn upitnik koje je vrlo važno do popunite čim preciznije možete. O ovom koraku ovisi cijeli danji tijek projekta. Uzmite si vremena i dobro razmislite o točnim ciljevima i svrsi web stranica. Pitanja koja možete očekivati su: Koja je svrha web stranica koje radimo? Koja je ciljno tržište, potencijalni klijenti? Koje elemente želite imati na stranici i koja je njihova svrha?

Ovo je najbitniji korak u procesu izrade web stranica, precizno i jasno odgovorena pitanja u ovom djelu mogu uštedjeti vremena kasnije u procesu razvoja.

2. Definiranje opsega posla

Nakon analize upitnika za izradu stranice steći ćemo jasniju sliku obima posla i vremena potrebnog da se pojedine faze privedu kraju. Na dužinu izrade utječe broj elemenata koje web stranica mora sadržavati da bi ispunili ciljeve koje smo zadali.

3. Kreiranje mape povezanosti i okvirnog izgleda

Kada znamo koje elemente stranica mora sadržavati krećemo na izradu mape povezanosti tih elemenata, te njihove međusobne interakcije. Temeljeno na web dizajn upitniku kreiramo i okvirni izgled vaših novih stranice. Ovaj korak pomaže u pronalaženju potencijalnih problema te njihovo otklanjanje i prije nego nastanu.

4. Kreiranje sadržaja

Nakon definiranja povezanosti elemenata krećemo na kreiranje sadržaja. Sadržaj ima dvije svrhe. 1. Privlačenje potencijalnog klijenta – ovdje ulogu imaju kvaliteta teksta i prezentacija. 2. SEO (Search Engine Optimization ) – povećanje vidljivosti web stranice na web tražilicama.

5. Dizajn web stranica - web dizajn

Referirajući se na sve prije definirane elemente krećemo sa izradom vizualnog izgleda stranice. Ovisno o klijentu pravila izgleda mogu već biti definirana ili krećemo sa definiranjem izgleda ispočetka. Vizualno privlačne stranice povećavaju broj klikova i dužinu koju potencijalni klijent provede na stranici, a time i potencijalnu zaradu. Brzina stranice jer također jedan od faktora na koje treba paziti jer predugo čekanje na učitavanje stranice odbija potencijalne klijente i daje ukupan negativan dojam.

6. Testiranje

Po završetku izrade web stranice, stranicu je potrebno temeljito testirati. Testiranje se vrši na većem broju uređaja i rezolucija. Sve uočene pogreške se ispravljaju i web stranice se „poliraju“ za puštanje na Internet.

7. Stavljanje stranice na internet

Kada sve radi kako je zamišljeno stranicu je potrebno staviti na Internet. Važno je dobro koordiniranje vremena lansiranja za postizanje maksimalnog efekte.

8. Održavanje

Web stranica je dinamično okruženje koje traži stalno održavanje i dodavanje novog sadržaja. SEO optimizacija, proširenje djelatnosti, backup. Važno je znati da web stranica nikada nije u potpunosti završena. Analiza pozicije i sukladno tome dodavanje novih elemenata te optimizacija starih je stalna potreba. Sustavnom optimizacijom i nadogradnjom web stranica postižete bolju poziciju i veću uočljivost vaš stranice klijentima, a to i je najvažniji cilj.

Što nakon završetka izrade web stranice?

Nakon završetka izrade vaše stranice potrebno ju je održavati i poboljšavati. Jedan važan zadatak je održavati vašu web stranicu ažuriranom svježim sadržajem. To može pomoći da vaša web stranica posjetiteljima izgleda novo, a pomaže i kod SEO-a (optimizacije za tražilice). Također biste trebali nastaviti pratiti analitiku svoje web stranice kako biste vidjeli kako radi i izvršite sve potrebne promjene.

Zašto je potrebno ažuriranje i održavanje stranice?

Održavanje web stranice je neophodno jer je web stranicu potrebno redovito ažurirati kako bi izgledala nova i svježa te usklađena s najnovijim web standardima. Redovito održavanje stranice također pomaže osigurati da je web stranica pristupačna i prilagođena korisnicima, što može privući nove posjetitelje i pomoći u jačanju poslovanja. Osim toga, održavanje web stranice može pomoći u rješavanju svih problema koji su se mogli pojaviti od zadnjeg ažuriranja, potencijalno poboljšavajući iskustvo posjetitelja i podižući online rangiranje. Općenito, redovito održavanje stranice ključno je za održavanje vašeg poslovanja online i natjecanje na današnjem digitalnom tržištu.

1. Sigurnost web stranice

Jedan od glavnih razloga za održavanje stranica je osiguranje sigurnosti. Sve su web stranice potencijalno ranjive na hakere, koji mogu oštetiti ili ukrasti vaše podatke ako uđu na vašu web stranicu. Ako svoje web mjesto ažurirate najnovijim sigurnosnim zakrpama i softverskim ažuriranjima, hakerima možete znatno otežati provalu.

2. Izvedba web stranice

Održavanje web-mjesta je neophodno jer omogućuje nesmetano funkcioniranje web-mjesta. Ako na web stranici postoje pogreške, posjetitelji joj neće moći pristupiti niti koristiti njezine značajke. Održavanje stranice također uključuje osiguravanje da je sadržaj web stranice ažuran i točan. Ako je sadržaj web stranice zastario, možda neće biti toliko vrijedan potencijalnim kupcima. Naposljetku, održavanje internet stranice uključuje osiguravanje da sve veze na web stranici ispravno rade. Neispravne veze mogu uzrokovati da ljudi izgube interes za posjećivanje web stranice i mogu ih čak navesti da je potpuno napuste.

3. Dizajn web stranice

Održavanje stranice uključuje više od pukog održavanja sadržaja svježim. Dizajn i funkcionalnost vaše web stranice također su važni čimbenici koje treba uzeti u obzir. Pobrinite se da vaša stranica izgleda dobro i ispravno funkcionira tako da redovito testirate njezine značajke i izvršite sve potrebne prilagodbe. Također biste trebali razmisliti o angažiranju profesionalnog web programera koji će vam pomoći da vaša web stranica izgleda sjajno i radi glatko.

Optimizacija za tražilice - search engine optimization (SEO)

Optimizacija za tražilice (SEO) je tehnika koja se može koristiti za poboljšanje pozicije web stranice na stranicama s rezultatima tražilice (SERP). Kada se pravilno izvede, SEO može dovesti do povećanja web prometa i web vidljivosti. Dobra SEO strategija može pomoći vašoj web stranici da se bolje rangira na Googleu, Yahoou! i Bingu. Web stranica koja je dobro rangirana ima veću vjerojatnost da će dobiti promet i više će ljudi posjetiti vašu stranicu, što povećava vaše šanse za prodaju.

Cijena izrade web stranica

Pod pretpostavkom da želite izraditi web stranicu od nule, morate uzeti u obzir četiri glavna troška: web dizajn, web razvoj, hosting i registracija naziva domene.

Web dizajn nedvojbeno je najvažniji trošak povezan s izradom web stranice. Dobar web-dizajner preuzet će vašu viziju i pretvoriti je u stvarnost, a istovremeno će osigurati da je vaša web-stranica jednostavna za korištenje i navigaciju. Ovisno o veličini i složenosti vaše web stranice, možete očekivati da ćete platiti od 5000 kn do 20000 kn za usluge web dizajna.

Troškovi web razvoja varirat će ovisno o značajkama i funkcionalnostima koje želite za svoju web stranicu. Ako trebate prilagođenu web stranicu ili sustav za upravljanje sadržajem koji se temelji na bazi podataka, možete očekivati da ćete platiti više za razvojne usluge. Međutim, postoje mnoga gotova rješenja koja vam mogu uštedjeti novac na troškovima razvoja.

Naziv vaše domene je identitet vaše web stranice na mreži. Funkcionira kao adresa za vaše web mjesto, tako da ga morate kupiti prije nego što možete pokrenuti svoje web mjesto. Cijene registracije domene kreću se od 50 kn do 500 kn godišnje ovisno o nazivu domene. Naknada za hosting je iznos koji plaćate za mjesto gdje se vaše web stranice doista nalaza. Cijene naknada za hosting kreću se od 9 kn do 75 kn mjesečno, ali ovisi o potrebama i posebnim zahtjevima mogu biti i više.

Zainteresirani ste za izradu web stranice?

Zainteresirani ste za novu web stranicu? Naš tim stručnjaka je tu da vam pomogne! Možemo surađivati s vama kako bismo izradili web stranicu koja zadovoljava vaše potrebe i premašuje vaša očekivanja. Nudimo vam izradu web stranica i web rješenja za tvrtke i obrte svih vrsta i namjena. Kontaktirajte nas za više informacija!

/01

Poliklinika Arista

Zadatak prilikom izrade web stranica poliklinike Arista bio je prikazati širok opseg djelatnosti kojima se poliklinika Arista bavi. Također bilo je potrebno pronaći model povezivanja djelatnosti sa liječnicima i relevantnim informacijama za svako područje.

Stranice su vrlo isprepletene, ali ne i nepregledne te pune korisnih informacije.

Korištena paleta boja sastoji se od tri boje: zelena u više nijansi,

Poliklinika Arista naslovna

/02

Beauty of Freya

Zadatak prilikom izrade web stranice za uzgajivačnicu britanskih kratkodlakih mačaka Beauty of Freya bio je napraviti vizualno atraktivnu i informativnu stranicu o ovoj predivnoj pasmini mačaka. Stranica omogućuje potencijalnim udomiteljima da prate informacije o radu uzgajivačnice, te dobiju informaciju o novim leglima.

Stranica ima zaseban dio za udomitelje kojima treba pomoć oko odabira imena za svojeg novog člana obitelji.

Web stranica Beauty of Freya

/03

URIHO

Zadatak prilikom izrade web stranice “Pometimo prošlost, zakuhajmo budućnost” bio je informirati javnost o aktivnostima URIHA o projektu zapošljavanja osoba s invaliditetom koji su dugotrajno nezaposleni.

Pometimo prošlost zakuhajmo budučnost - Uriho

/04

Ripos konzalting

Zadatak prilikom izrade web stranice za Ripos konzulting bio je napraviti informativnu stranicu o uslugama koje nudi Ripos konzalting.

Na stranicama moguće je pronaći i više informacijama o vlasnicama te kontakt podatke i reference.

Ripos konzalting web stranica

/05

Mediterranean Winner Show 2020

Zadatak prilikom izrade web stranice za Mediterranean Winner Show 2020 bio je napraviti informativnu i privlačnu stranicu na kojoj će izlagači i posjetitelji moći pronaći sve informacije potrebne za sudjelovanje ili posjet događaju.

Web stranica MWS2020

/06

Blue Bay Croatia

Zadatak prilikom izrade stranica Blue Bay croatia bio je pokazati mobilne kućice kao idealno mjesto odmora, za obitelj i parove.

Uz detaljan prikaz kućica na stranici je moguće pronaći i informacije o interesantnim lokacijama koje su u blizini i koje bi mogle biti od koristi korisnicima smještaja.

Blue Bay Croatia web stranice naslovnica

/07

Frisco web shop

Zadatak kod izrade web dućana Frisco bio je da se klijentima omogući na jednostavan i brz način pregledavanje i kupnja proizvoda iz svog asortimana.

Pretragom sa naslovne stranice moguće je bez gubljenja vremena doći do svih proizvoda, pa klijenti kojima se žuri mogu brzo pronaći što traže i obaviti kupnju. 

Frisco web stranica

/08

Sea Master Class

Zadatak kod izrade web stranice Sea Master Class je bio napraviti informativnu web stranicu na kojoj bi korisnik mogao pronaći oblik edukacije koji mu je potreban.

Na stranice je dodana i mogućnost narudžbe i rezervacije tečajeva u obliku jednostavnog web dućana.

Osnovna misija Sea Master Class je edukacija iz područja mornarskih vještina i osnova jedrenja,

Web stranica Sea Master Class

/09

Calendula

Calendula web stranica

/010

SFDH

Zadatak prilikom izrade web stranice za Savez felinoloških društava je bio napraviti mjesto gdje će domaći i strani uzgajivači moći dobiti sve informacije vezane uz uzgoj i izložbe mačaka. 

Stranice se sastoje od više cjelina. Informacije o događajima i izlođbama mačaka, informacije o pasminama, informacije o felinološkim društvima i informacije o uzgajivačima.

SFDH web naslovna stranica, desktop i mobitel

/011

CEPOH

Zadatak prilikom izrade stranice za Centar za prevenciju otpada bio je napraviti web stranice koje će privući pažnju na problem bacanja hrane i promovirati održivo gospodarenje otpadom od hrane.  

Stranica je rađena u dvije boje, slike su crno bijele da bi se stvorio efekt djelovanja. Slike dobivaju boju tek u trenutku kada korisnik djeluje i pređe pokazivačem preko slike.

CEPOH website